Fogfehérítés – teszteltük!

Ár Hatékonyság Módszer Online rendelés Ár-érték arány
hatékony fogfehérítés 12,620 Ft legerősebb erekció vegyes (led+gél) itt Kitűnő
fog2 120,000 Ft a legerősebb potencianövelésre való szer lézeres itt
fog31 12,900 Ft erekció központ értékelés hidrogén peroxid itt Közepes
fog3 7,200 Ft potencianövelő szerek gél itt Alacsony

Kik veszik hasznát a fogfegérítésnek? „Az ember egy hiú lény. Rengeteg hibája mellett talán ez a legnagyobb.” Ez a megállapítás főleg napjainkban igaz, mikor minden a külsőről szól. Valóban nagyon fontos a mai társadalomban a szép mosoly és fehér fogak. Párválasztásnál egészségre és erőre utaló jel. “Akinek fehérek a fogai, jobban képes szaporodni”-ez van bekódolva az emberek elméjébe. Már nincs olyan reklám, újságcikk vagy épp weboldal, ahol ne egy csillogófogú, vékony, fényes, jól fésült hajú ember reklámozna valamit. Ez korunk szépségideálja és ki ne szeretne rá hasonlítani? Persze nem elég, ha a testünk rendben van, a szánkban is a helyén kell hogy legyenek a dolgok. Ehhez szükséges, hogy minden fogunk meglegyen, jól a helyére legyen illesztve és lehetőleg olyan fehér legyen mint a kis bárányfelhők az égen. De mivel is érhetjük ezt el? Mi lehet az, ami a legsikeresebben és a leggyorsabban tesz minket hasonlatossá imádott és csodált hőseinkhez, a sztárokhoz hasonlatossá. Fogfehérítés a megoldás! 

fogfehérítés titkai neked is

A fogkefe és fogfehérítés

A kérdés persze nem egyszerű. Rengeteg módszer létezik, mindnek van sok előnye és még több hátránya is. A legáltalánosabb dolog persze a fogmosás. Ez az, amit ha naponta kétszer, de inkább háromszor megismétlünk, a rágószerveink bizonyítottan csillogóbbak, emelett egészségesebbek leszenk, ráadásul a szánk se fog bűzleni. Na és a fogfehérítés? Az se mindegy, hogy milyen fogkrémet használunk. Számtalan márkából, ízből és fehérítőerőből válogathatunk. Az ínyünknek legegészségesebb a Paradontax fogkrém, mely rengeteg fogkefe a fehér fogakértgyógynövényt és egyebet tartalmaz. Fehérítésből a legjobbat a Colgate ígéri, ami maximalizálisan erre kíván figyelmet fordítani. A megfelelő „kenőanyag” megtalálása után jöhet az eszköz, mely segít felhordani azt a fogakra, hétköznapi nevén: a fogkefe. Ebből is igen sok fajta létezik, kedvünkre válogathatunk. Már nem csak kor alapján van csoportosítva, van aminek a hátoldalán például nyelvtisztító van; van amelyik feje mozog, esetleg gumiból található dolgok vannak benne. És persze az sem mindegy, hogy elektromos vagy normál, kézi fogkefét használunk. Az árammal működő előnye az, hogy jobban tisztít, végez fogfehérítést, ám drágább is. Maga a készülék megvásárlása is kisebb költekezést igényel, nem is beszélve a hozzá tartozó tisztítófejről. Persze ez csak az alapja a dolognak, Emellett használhatunk a számtalan lehetőségből bármennyit, hogy elérjük a kívánatos fehérséget.

A legújabb módszer a LED lámpás fogfehérítés. A LED a Light Emitting Doide angol szó rövidítése. Ez magyarul annyit tesz, hogy fény kibocsátó dióda. Előnye, hogy olcsó fényt képes előállítani, sokáig tart és erős fényt ad. Hátránya viszont az ára, ugyanis itt Magyarországon még nem annyira elterjedt ez a fajta technológia. Ez az Amerikai Egyesült Államok, azon belül is a Szilícium-völgy legfrissebb fogászati újítása. Ez a technológia a kémia és a fény legújabb találkozása. Bővebben kifejtve ez annyit jelent, hogy egy speciális fogfehérítő készítménnyel kezdődik. Ez 38%-os oxidálószer az, ami a feladatot ellátja. Ez az oxidálószer pedig nem más, mint a nátrium-perborát.

Miért fontos ez a vegyület?

Nátrium-perborát vegyjelPár információ az anyagról: vegyjele NaBO3; fehér, kristályos, szagtalan, vízzel oldható vegyület. 60 fokra hevítve a vegyület bomlik, melynek során oxigén szabadul fel. Használják mosóporokban, tisztítószerekben és persze fogfehérítő fogkrémekben is, csak nem ekkora koncentrációban. Ennek fogakra való felhelyezését a fogorvos végzi nagy szakértelemmel. Mivel ez erős kémiai anyag, így az ínyünk védelme fontos, hiszen mit ér a fehér fog, ha nem a szánkban van. A LED lámpa utána következik. Mikor a fogak már be vannak kenve a pasztával és az ínyünk is védve van, a szakorvos a szánkhoz helyezi a berendezést. Persze védőszemüveget is kapunk, nehogy véletlen bármi gond legyen a szemünkkel. Ez a kezelés összesen 1 órát vesz igénybe, 3 periódusban történik a fehérítés. Minden 20 perces szakasz után újabb réteget hordanak fel a fogakra, ezzel is növelve a hatásta fogfehérítésben. Egy ilyen kezeléssel akár 8 vagy talán 9 árnyalattal is tudunk fehéríteni a rágószervünkön. Nagyon fontos, hogy ez az egyik olyan kezelés, melynek végére a hatás 100%-ban látható. Az otthon használatos módszerek esetén a fehéredés akár 2-3 hétig is tarthat, szép fokozatos fehéredést eredményezve. Előnye még a LED-es megoldásnak még, hogy nekünk csak ülni kell a székben, míg a fogorvos megkeresi a kenyerét. Hátránya az ára. Mint azt sejtheti mindenki, a hollywoodi fogak nem a legolcsóbb dolgok.

Van házilag is elvégezhető fogfehérítés

A fehér fogak tehát nem olcsók, a legjobb ezek közül, ezen területen is, az iBright. Amellett, hogy azonnali eredményt kapunk, zselé azért nagyon kényelmes, mert az otthoni fogfehérítés házilag is elvégezhető. Persze ez az időtartam nem foglalja magában a várakozást vagy épp az előkészületeket a fogfehérítéshez. De a fehér fogakért áldozni kell. Mind pénzügyileg, mind időből. Manapság persze ez kell, ha sikeresek, híresek és divatosak akarunk lenni. Ó, milyen régen is volt az, mikor nem kellett, hogy fogaink csillogóan fehérek legyenek, hogy a ruhánk ne a legújabb divatot kövesse illetve hogy a kezünkbe ne legyen ott a legújabb, legszebb okostelefon. Alberto Moravia szavaival élve: „A hiúság különös vadállat: nyugodtan alszik esetleg a legdurvább rúgásokra is, de halálra sebezve riadhat fel egy piciny horzsolásra…”

mosolygós macska fehér fogai