Miért fontos a szép mosoly és fehér fogak?

Miért jutottunk el a fogfehérítéshez, egy olyan világban, ahol mimndenki mosolya fehérsége nagyon sokat számít. A 21. századhoz ért el kis evolúciónk. Elég sok időt eltöltöttünk már a Földön, s ezalatt rengeteget változtunk. Az, hogy mi a szép az egy olyan fogalom, amely századról századra, évtizedről évtizedre, évről évre sőt napról napra változik. Jelenleg a —már túlságosan is— vékony, hamar érő, felnőttes lány a divatos. 15 éves korban már buliban vannak éjfélnél tovább, hamarabb kezdik használni a rúzst illetve viselni a magassarkút mint eddig valaha.

A mára hétköznapossá vált smile

A mára hétköznapossá vált smile

Persze a ruhák mellett a testi szépség is fontos, és mi más díszíthetné jobban az arcot, mint a mosoly. Egy szép, fehér fogakkal megvillantott mosolyú hölgynek senki sem tud nemet mondani. Legalábbis férfi nem. Ám mennyire fontos is a mosoly? Az alábbiakban pár véleményt olvashatnak erről. Meginterjúvoltunk pár fiatalt hogy fényt derítsünk a fogfehérítés fontosságára.

Az első alanyom Peti volt, aki a maga 20 évével már a fiatal felnőtt kategóriát erősíti. Megtudakoltam tőle, mit is gondol a mosolyról. „Szerintem egy nőnek komoly fegyvere lehet a mosolya. Egy szép arcon egy csillogó mosoly istenien tud kinézni, ráadásul ha még a teste és a ruhái is klappolnak úgy az igazán ütős”. Peti egyike azon generáció tagjainak, akik már abban nőttek fel, amit az idősebbek csak interneteskorként emlegetnek. Ő azt látta egészen kicsi kora óta a televízióban, az interneten és még az újságokban tökéletes mosolyú, vékony lányokat látott, azonban meg sem fordult a fejében a fogfehérítés. De még neki is fontos, hogy az ember arcán szép mosoly üljön, ehhez pedig elengedhetetlen a fehér fog. Természetesen a szép mosoly elérhető a hatékony fogfehérítéssel.

ez a fehér mosoly fogfehérítéssel lett elérve

Egy szép fehér mosoly

Második egyed, aki hajlandó volt velem tárgyalni e témában nem más volt mint egy lány, Kata. Szerencsémre ő női szemmel látja a dolgokat. Szerinte is fontos a szép mosoly és ezért naponta legalább 3-szor fogat is mos, ráadásul két fajta fogkrémmel. Az egyik fehérítő erőt ígér, a másik csodás ragyogást. Elárulta azt is, hogy fogkeféje egy olyan elektromos készülék, melynek nem egy, hanem 2 darab forgófejes felülete van, melyek segítségével —a reklámok alapján— a baktériunok 200%-át eltűntetni. (Mint matematikát szerető ember én kíváncsi lennék, hogy hogy lehet valaminek a 200 %-át eltűntetni, de ez gondolom csak marketingszöveg.) Kata, aki szintén már a 2. évtizedét koptatja, táncosként szokott színpadra lépni, persze csak hobbi szinten. „A parketten főleg fontos a jó kinézet. Mosolyogni kell a nézőkre, a partnerre és persze jól kell táncolni. De amúgy hogy őszinte legyek én próbáltam már ilyen teleshoppos készüléket. Hogy bevált-e azt nem tudom, hiszen sokan mondták, hogy fehérebb lett de nekem például nem tűnt fel.

Mivel eddigi két „áldozatom” ugyanabból a korosztályból származott, így úgy döntöttem kicsit kitágítom a kutatást és megkerestem egy fiatalabb egyént. Így jutottam el Gergőhöz, aki 14 éves, gimnáziumba jár Budapesten és szereti a divatot. Véleménye szerint a mosolynál fontosabb a belső szépsége. „Nem minden a külső. Persze azért ne legyen olyan a lány mint egy fiú meg tudjon öltözködni meg ilyenek, de ha nem ő a legszebb az nem gond. Ha az ember jófej, az szerintem többet ér, mint egy csillogó mosoly. Az én fogaim például nem tökéletes fehérek, mégsem érzem magam kevesebbnek mint akinek az és használt fogfehérítést.

Persze egy fiatal nem csinál nyarat, így megkérdeztem mégegyet, aki az ellenkező nemből származik: Dettit. Ő Kecskeméten, a Hírös Városban lakik és tanul. 17 évéből egyenlőre 1-et töltött párkapcsolatban és állítja, hogy a mosoly a fegyvere, de csak olyan kis kézi pisztoly, nem egy gépkarabély. Ő ezt így fogalmazta meg: „Egy lánynak a mosolya a fegyvere. Az én koromban még más nem nagyon játszik. A testiség majd később lesz, de én azt még nem vetettem be. Nekem marad a mosoly és a szépségem.

A fiatalok után következhetnek az idősebb nemzedék tagjai. Megkérdeztem egy fogorvos ismerősömet, akit Ilonának hívnak. Már több mint 20 éve dolgozik szakmájában, és nem meglepően ő is fontosnak tartja a mosoly szépségét. „Persze, hogy fontos a mosoly! Szakmámból adódóan sem modhatok mást, hiszen én szoktam széppé varázsolni azokat. De szerintem nem csak a fehérítés segíthet a mosoly javításán. Például a fogkőleszedés is segíthet, illetve az íny ápolása. Ami még manapság divatos az a fogékszer, az is szép tud ám lenni. Csak vigyázni kell vele, nem egy páciensem volt aki lenyelte. Természetesen ez nem mindennapi, csak komikus….”

Számtalan emberkét kérdeztem még meg, de ezek azok, akik a legfrappánsabb, legelmésebb válaszokat adták. Ráadásul ezen válaszok össze is foglalják nagyjából az összeset.

Zárásképp az én véleményemet szeretném elmondani. Szerintem igenis fontos a mosoly, hiszen a boldogság széppé teszi az embert. Ha valaki nevet az megszépül. Nem mindegy persze, hogy milyen fogsort mutogat az ember, így a fogorvosoknak is van munkája bőven. A napi szájápolás nem az ő feladatuk, azt nekünk kell megtenni és nem elfelejteni.

mosoly